Uitvaart baby’s & kinderen

 

Uitvaart baby’s en kinderen

Het verliezen van een kind of baby is een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in een mensenleven. De uitvaart van een kind is vaak belangrijk voor de verwerking van het grote verlies. Steeds meer nabestaanden erkennen dan ook het belang van het terug kunnen kijken op een “passende” uitvaart. In het linkermenu treft u een apart hoofdstuk, speciaal gewijd aan de uitvaart voor baby’s en kinderen.

Uitvaart baby's & kinderenIn vergelijking met vroeger is er veel verbeterd in de omgang met de ouders van een overleden baby. Vanaf 24 weken zwangerschap is het verplicht een baby aan te geven bij de burgerlijke stand. Bij een zwangerschap korter dan 24 weken mag dat ook maar is het niet verplicht. Vandaag de dag nemen  ouders steeds vaker het besluit hun onvoldragen baby, jonger dan 24 weken, aan te geven. Het is het formeel erkennen van het bestaan van hun kindje, mede doordat het gepaard gaat met enkele formele handelingen. Het kind komt in het geboorteregister  en desgewenst in het trouwboekje. Baby`s die na een zwangerschap van 24 weken of langer geboren worden, moeten aangegeven worden en komen altijd in het geboorteregister en het trouwboekje.

Bij dezelfde gang naar het gemeentehuis kan ook het overlijden van de baby gemeld worden. Dit hoeft niet per se door een uitvaartverzorger te gebeuren, de vader  mag dit bijvoorbeeld ook doen.