Praktische nazorg

 

Na een overlijden komt er in de meeste gevallen veel op u af. Er moeten een aantal zaken, soms met spoed, geregeld worden. Onderstaande bedrijven kunnen u hierbij helpen. Ook treft u een link naar de belastingdienst.

Mans
Het is heel verdrietig om de nalatenschap van een overleden familielid of partner af te moeten handelen. Vaak is het ook lastig om als familie te moeten beslissen hoe u met persoonlijke bezittingen van een naaste omgaat. Wij van MANS fungeren als een objectief klankbord, dat u ook in deze moeilijke periode kan bijstaan. Wij informeren bijvoorbeeld alle instanties en helpen u met het opruimen van de spullen van de overledene. U beslist zelf wat u wilt houden of wegdoen. MANS helpt u die keuzes bewuster te maken en met respect een laatste eer te bewijzen aan uw dierbare..

Digitale Nazorg
Van het toegankelijk maken van allerlei soorten gegevens uit  computers,  laptops, tablets en  telefoons tot het opzeggen van  social media en  online diensten…

Er is iemand overleden…
Als iemand is overleden, kan dit gevolgen hebben voor uw belastingen en toeslagen. U kunt met verschillende belastingregels te maken krijgen. Controleer wat het overlijden voor uw persoonlijke situatie betekent en wat u moet doen..