Doe-het-zelf uitvaartkisten

 

Nabestaanden kunnen heden ten dage  in Nederland een keuze maken uit kisten in vele soorten en maten. Maar er zijn ook mogelijkheden om zelf een uitvaartkist in elkaar te timmeren. Er zijn verschillende ‘doe-het-zelf-kist’ pakketten in omloop. In deze pakketten zitten alle onderdelen, u hoeft ze zelf alleen nog in elkaar te zetten.

U kunt er ook voor kiezen een kist helemaal naar eigen ontwerp te maken. De gebruikelijke afmetingen zijn 180 tot 200 cm lang en 50 tot 55 cm breed. Wanneer u een kist in grotere maten maakt is het zeer verstandig om vooraf contact op te nemen met het crematorium of de begraafplaats. Zij hebben doorgaans richtlijnen hoe groot de kist maximaal mag zijn.

Uitvaartkist: wat mag wel en wat mag niet?
Er zijn wettelijke bepalingen waar u zich aan moet houden. De wet zegt dat de kist niet gemaakt mag zijn van kunststof of metaal. Een uitzondering wordt gemaakt wordt voor de kleine delen zoals handvatten, schroeven en ornamenten. Het beslag kan bij een crematie makkelijk van de kist verwijderd worden en bij begraven staat het de ontbinding van het lichaam niet in de weg. De bodem moet voorzien zijn van een soort papier dat er voor zorgt dat er geen vocht uit de kist kan lekken. Na het overlijden kan er immers lichaamsvocht vrijkomen. Een crematiekist moet vanzelfsprekend uit brandbaar materiaal bestaan.

Uitvaartkist Online
Er kan worden gekozen voor een grafkistbouwpakket, een doe-het-zelf grafkistbouwpakket. Wij leveren een DHZ-grafkist in twee maten.
De vlak verpakte set bestaat  uit hechthout delen die zonder schroeven en lijm in elkaar gezet kunnen worden…

deUitvaartkist.nl
DeUitvaartkist.nl verkoopt al meer dan 6 jaar goedkope, luxe en exclusieve uitvaartkisten en -manden van hoogwaardige kwaliteit. Ook eco en fair trade uitvaartkisten behoren in ruime mate tot het assortiment. DeUitvaartkist.nl heeft ook meerdere regelingen en voordelen, zowel voor particulieren als voor ondernemers…

Video: Hoe maak ik zelf een kist?

Video: Wedstrijd Doe-het-zelf Uitvaartkist bouwen…

Capulus Uitvaartkisten
Innovatieve lichtgewicht uitvaartkist, eenvoudig zelf te monteren met weinig gereedschap…